Ontluchten en bijvullen CV Ketel

drukmeterNu de eerste koude dagen voor de deur staan, gaat bij menig huishouden de cv-ketel weer aan voor de verwarming. Om te voorkomen dat de cv-ketel in storing gaat is het verstandig om voor de winter alle radiatoren te ontluchten en de installatie bij te vullen.

Stappen om de CV Ketel bij te vullen

Hiervoor kunt u het volgende stappen plan gebruiken:

1. Open alle radiatorkranen

Zorg dat alle radiatorkranen geopend zijn en zet de thermostaat hoog waardoor de cv-ketel aan gaat. Laat de cv-ketel zo 10 minuten draaien.

2. Schakel de CV-Ketel uit

Schakel de cv-ketel uit door de stekker eruit te trekken.

3. Ontlucht de radiatoren

Ga nu de radiatoren ontluchten, begin daarbij op de beneden verdieping en werk naar boven. Draai het ontluchtingsventiel van de radiator open met behulp van het ontluchtingssleuteltje. Draai het dicht zodra er water uit het ventiel spuit. Doe hetzelfde bij alle andere radiatoren. Indien u niet over een ontluchtingssleuteltje beschikt, klik dan hier om er gratis 1 te bestellen.

4. Ontlucht het expansievat

Ontlucht op dezelfde manier het expansievat.

5. Schakel de CV-Ketel aan

Steek vervolgens de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact.

6. Vul de CV-Ketel

Vul nu met de bijbehorende vulslang de cv-installatie bij. De ideale druk is tussen de 1,5 en 2 bar.

Hulp nodig?

Heeft u hulp of advies nodig bij het vullen van uw CV Ketel? Of vindt u juist deze tijd een goed moment om uw jaarlijks noodzakelijke onderhoud te laten verrichten? Bel dan 026-333 23 96 voor meer informatie of een afspraak.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.